Gewone mensen met een perspectief op een betere samenleving Gewone mensen met een perspectief op een betere samenleving Gewone mensen met een perspectief op een betere samenleving Gewone mensen met een perspectief op een betere samenleving Gewone mensen met een perspectief op een betere samenleving Gewone mensen met een perspectief op een betere samenleving Gewone mensen met een perspectief op een betere samenleving
Gewone mensen met een perspectief
op een betere samenleving

NIEUWS

Na de zomervakantie komen we weer bij elkaar?

Het duurt lang, veel te lang vinden wij, de broederen van de Graafschaploge. We verlangen er allemaal naar om elkaar weer in ons loge gebouw in het centrum van Zutphen te ontmoeten. Zoals het er nu naar uitziet, na de zomervakantie? Als we rekening moeten blijven houden met de anderhalve meter, kunnen we maximaal twintig broederen op een loge avond ontvangen. Voor onze loge betekent dat dat we waarschijnlijk twee groepen van twintig broederen maken die om de veertien dagen de loge kunnen gaan bezoeken.

Tijdens de corona hebben we wekelijks een zoom-bijeenkomst gehad. Iedere donderdag kwamen gemiddeld 31 broederen digitaal via computer, laptop, tablet of telefoon bij elkaar. Een bijeenkomst vergelijkbaar met een zitting in de tempel. We hebben een paar broederen die deskundig zijn op het gebied van zoom. Het is hen gelukt om sfeervolle bijeenkomsten te organiseren met mooie muziek en prachtige beelden. Toch merken we dat een aantal broederen afhaakt, ze hebben er moeite mee om een hele avond voor een computerscherm te zitten. Tijd dus om weer fysiek bij elkaar te komen!

Een van onze broederen heeft een camping in Vorden. Bij die camping is een terras waar we vanaf juni één keer per maand onder het genot van een drankje en een hapje gebruik van mogen maken. Op een zaterdagmiddag van vier tot zes uur. In juni hopen we onze eerste bijeenkomst te houden, we kijken ernaar uit!

Tijdens de coronatijd zijn er een aantal werkzaamheden in ons loge gebouw verricht. Voor de koeling en verwarming is de Tempel voorzien twee installaties voor airconditioning en is de mechanische ventilatie sterk verbeterd. De conversatieruimte is voorzien van een akoestisch plafond om de spreekverstaanbaarheid te verbeteren. In het plafond is nieuwe verlichting aangebracht. De plafonds van de garderobe en de antichambre zijn vernieuwd. In verband met de brandveiligheid is de ingangspartij van de conversatieruimte geheel vernieuwd en de deur van de garderobe aangepast. Verder is een nieuwe traplift geplaatst, is alles netjes bijgewerkt en geschilderd. Reden temeer om na de zomervakantie in ons loge gebouw weer bij elkaar te komen!
Tags: 2021